Afvallen hoe doe je dat?

slim body - lose weight series

Heel veel mensen hebben tegenwoordig te kampen met overgewicht. Overgewicht kan worden veroorzaakt door aanleg, dus dat het in je genen zit, maar voor het grootste gedeelte komt overgewicht door een onevenwichtig voedingspatroon. Heb je overgewicht, dan is er maar één remedie: afvallen! Dat klink natuurlijk simpel, maar in de praktijk valt dat vaak nogal eens tegen.

Hoe begin je met afvallen?
Per dag zijn er over de hele wereld vele miljoenen mensen die beginnen met een of ander dieet om de overtollige pondjes kwijt te raken. De meeste van deze mensen beginnen aan een dieet dat op dat moment een hype is, of ‘in’ is. Denk maar eens aan het Sonja Bakker dieet of de methode van Montiac of South Beach. Middels deze diëten zijn al vele mensen vele kilo’s afgevallen. Toch is het in de praktijk vaak lastig om deze toch wel strenge diëten te kunnen volhouden. Afvallen is daarom veel meer dan alleen een dieet, het is veel meer het aangaan van een nieuwe, gezonde levensstijl.Volhouden
Als je wilt afvallen, dan is het motto volhouden. Beginnen aan een dieet heeft alleen maar zin als je het ook vol kunt houden. Na een week of een paar weken weer stoppen en direct je oude voedingspatroon weer oppakken heeft totaal geen zin, dan komen de kilo’s die je net met veel moeite bent kwijt geraakt er ook direct weer aan. Een dieet moet dan ook geen strijd worden met je zelf. Kies een dieet die bij je past, waar jij je prettig bij voelt en waarvan jezelf het gevoel hebt dat je die ook kunt volhouden. En heb je een keer een dipje en vind je het toch lastig, hou jezelf dan voor ogen waar je naar toe wilt, wat je einddoel is en waarom je dat wilt. Dan kun je het gemakkelijker volhouden.

Bewegen
Onthoudt altijd dat bewegen gezond is en dit altijd zal helpen bij het afvallen. Laat dus vaker de auto staan en fiets, loop, wandel ergens heen. Neem de trap in plaats van de lift! Dit extra bewegen zal nog extra helpen om snel af te vallen.