Gezond afvallen

Je hoort het tegenwoordig steeds meer: gezond afvallen. Dat klinkt natuurlijk goed, maar wat is dat nou precies, gezond afvallen? Wat houdt dat nou precies in?

Het klinkt natuurlijk heel goed: op een gezonde manier gewicht verliezen. De beste manier om gezond af te vallen is het creëren van een gezonde(re) levensstijl. Soms kunnen kleine veranderingen in je levensstijl al heel erg positief werken op je gewicht waardoor gezond afvallen gemakkelijker is dan je denkt.

Het ideale gewicht
Veel mensen is het wel eens overkomen. Je komt bij de dokter en hij adviseert jou om wat af te vallen, want je zit boven het ideale gewicht. Het ideale gewicht is echter voor iedereen verschillende. Het hangt namelijk af van meerdere factoren, namelijk van je:

– Leeftijd
– Geslacht
– Lichaamsbouw
– Mate van gezondheid

Bij heel veel diëten is snel gewicht verliezen het enige streven. Dat is eigenlijk niet goed. Het doel zou “gezond gewicht verliezen” moeten zijn. Op een gezonde manier afvallen betekent in de regel niet snel afvallen. Als je afvalt, wil je namelijk ook graag op dat gewicht blijven. Door gezond af te vallen zul je niet alleen gewicht verliezen, maar ook je spiermassa op peil houden.

Langzaam afvallen
Dat klinkt eigenlijk een beetje tegen ons principe in, maar langzaam afvallen is een heel belangrijk aspect van gezond afvallen. Uiteraard zijn er bepaalde situaties waarin je, bijvoorbeeld op doktersadvies, snel gewicht moet verliezen. Dat gebeurt dan ook onder doktersbegeleiding. In de meeste situaties is het meestal aangeraden om niet meer dan 1 kilo per week af te vallen.

Kleine veranderingen
Zoals gezegd kunnen kleine veranderingen in je levensstijl al helpen om gezond af te vallen. Bijvoorbeeld meer fruit en groente eten, kleinere porties eten, minder koolhydraten eten en dergelijke kunnen je al een hele grote stap in de goede richting brengen.

Gebruik Vitamine
Het gebruik van een Multivitamine zorgt ervoor dat het lichaam sterk en stabiel blijft. Bij het afvallen kan het voorkomen dat door het minderen in voeding essentiële voedingstoffen worden gemist. Het aanvullen van Vitamine is daarbij de zeer raadzaam.