Gezonde tips om snel af te vallen

Panoramic picnic

Heel veel mensen over de hele wereld willen graag afvallen, vaak ook nog hoe sneller hoe beter. Het liefst 5 of 10 kilo afvallen in een hele korte tijd. De meeste mensen die op dieet gaan vinden 1 kilo per week niet genoeg. Als je dat lang genoeg volhoudt, val je natuurlijk ook genoeg af, maar een dieet lang volhouden is in de praktijk nou eenmaal moeilijk. Hoe kun je op een gezonde manier nou toch sneller afvallen?
Snel afvallen is, vooral in het begin, als het om de eerste kilo’s gaat, niet zo moeilijk. In een week tijd kun je doorgaans gemakkelijk 5 tot 7 kilo afvallen. De eerste kilo’s verlies je namelijk in de vorm van suiker en vocht. Om ook op langere termijn te blijven afvallen, bijvoorbeeld 1 kilo per week, is bewegen, sporten, dan ook essentieel. Te veel bewegen bij een streng dieet is nou echter ook weer niet verstandig. Het aantal kcal dat je per dag eet zou je daarom af moeten stellen op de hoeveelheid beweging die je per dag krijgt. Eet je bijvoorbeeld 1400 kcal per dag, dan kun je zonder problemen prima een half uurtje wandelen. Eet je echter maar 1000 kcal per dag, dan is zelfs die inspanning al te veel. Je kunt dan klachten krijgen als flauwte, duizeligheid, hartkloppingen, hoofdpijn en dergelijke.

Snel afvallen is eigenlijk niet zo moeilijk, maar vaak wel moeilijk vol te houden. Met de volgende tips kun je echter snel afvallen:

– Eet geen bewerkt voedsel.
– Eet niet te vet en niet te zoet.
– Eet kleine porties.
– Eet niet te veel koolhydraten.
– Beweeg regelmatig.

Vers voedsel
Veel vers voedsel eten helpt om (snel) af te vallen. Veel groente en fruit eten is altijd gezond. Zo wordt algemeen aangeraden om 2 stuks fruit per dag te eten, maar nog beter is het om 6 stuks per dag te eten.

Het is aangeraden om veel fruit te eten omdat er veel belangrijke vitamines in fruit zitten. Mocht je toch niet genoeg fruit kunnen eten of je bent bang dat je niet genoeg vitamines binnenkrijgt, kun je eens nadenken over vitaminesupplementen. Merken zoals dr Mercola en Now Foods zijn erg in trek. Kijk voor meer informatie eens op topvitamins.nl.