Snel afvallen, hoe doe je dat?

Snel afvallen en daarna ook op gewicht blijven is mogelijk. Door bijvoorbeeld een eiwitrijk dieet te volgen kun je al snel enkele kilo’s afvallen, misschien wel een pond per dag. Meestal is het raadzaam om na een week het dieet om snel af te vallen niet meer te volgen.  Je kunt dan het beste overstappen op een dieet met wat meer variatie. Wil je blijven afvallen, dan zul je vet moeten verbranden.

Snel afvallen kun je zonder problemen met meerdere diëten. Met sommige diëten kun je wel 4 tot 7 kilo per week afvallen. Na de eerste week volgt dan veelal een dieet met meer variatie, en ook vaak gecombineerd met oefeningen om snel vet te verbranden.

Snel afvallen en snel vet verbranden
Alleen snel afvallen is over het algemeen niet voldoende. Snel afvallen heeft doorgaans als nadeel dat de verloren kilo’s er ook gemakkelijk weer aankomen, vooral als je weer terug valt in je oude eetpatroon. Stap je echter na een week snel afvallen over op een meer gevarieerder dieet, dan val je vanaf dat moment uiteraard minder snel af, maar zullen ook de kilo’s er niet zo gemakkelijk meer aankomen. Door je dieet te combineren met wat oefeningen of een workout kun je nog gemakkelijker je vet verbranden en dus nog gemakkelijker afvallen.
Snel vet verbranden
Hoe snel je afvalt en hoe snel je vet verbrand heeft te maken met je voeding en je leefwijze, maar ook met je hormonen. Bijvoorbeeld het hormoon insuline is verantwoordelijk voor het opslaan van vet. Ook andere hormonen in ons lichaam zorgen ervoor dat je gemakkelijk vet kunt opslaan. Zo slaan vrouwen bijvoorbeeld weer gemakkelijker vet op dan mannen en vallen mannen gemakkelijker af dan vrouwen. Dat heeft alles met hormonen te maken.